Filosofia

Formem Rugbiers
Un Rugbier és un jugador amb el seu component de formació esportiva: física, tècnica, tàctica, mental i espiritual; i el seu component de valors: esportivitat, esperit d’equip, disciplina, respecte i diversió (Rugby Union).

Jugar és un dret del jugador
Entre els 6 i els 12 anys tots els jugadors juguen per igual. Partim del fet que les seves faltes als entrenaments no depenen d’ells i la qualitat a aquestes edats no és raó per posar-los a l’equip.

Els resultats són una conseqüència
No es busca guanyar com a objectiu sinó com a conseqüència de la feina ben feta. Sabem que el jugador educat per guanyar a qualsevol preu es diverteix menys i té menys capacitat de corregir els seus errors. No obstant això, el jugador educat per fer bé una tasca es diverteix amb èxits menors i és capaç de superar les derrotes treballant per millorar.

Model escolar
Cada cosa al seu moment, vam partir de l’adquisició de destreses bàsiques i anem creixent amb el jugador: sense placatge en menors de 9 anys, placatge a partir dels 9 a introducció progressiva, organització defensiva 1 vs 1 abans de defensa coordinada, etc.

Cada persona que ve a l’associacio té el seu espai
En paraules de Jim Blair, entrenador d’Auckland, NZ, “Cal cuidar al “Crack” que entrena tots els dies, ajudant-lo a millorar; al jugador de club que només ve dos dies, però mereix que els seus entrenaments siguin igual de seriosos; i al jugador social, que ve per l’ambient i les relacions amb els amics i que pot arribar a ser molt important en el dia a dia del club.”

El reglament és el nostre Decaleg
El reglament ens diferencia dels altres esports. Respectar-lo en el camp és el que ens converteix en cavallers jugant un joc de vilans. Per això és fonamental ensenyar a respectar-lo i no acceptar als que no ho fan. En realitat aquest respecte és el resum dels nostres valors.

Mètode
Planifiquem els objectius del club. Planifiquem els objectius de cada categoria i temporada. Proposem temps i persones per desenvolupar el projecte. Formem aquestes persones i executem el pla. Avaluem el pla i som flexibles en la seva aplicació.